Internationale dienstverlening

Internationale dienstverlening

Internationale dienstverlening: Tolken, interculturele mediation en consultancy

Tolken en interculturele mediation zijn de kernactiviteiten van Russian Culture, Communication & Mediation.

Maar met onze kennis van de Russische taal en cultuur en onze brede werkervaring gebruiken we deze vaardigheden ook in andere vakgebieden. Internationale dienstverlening is als de buitenste schil van deze kernactiviteiten. Zoals:

  • consultancy te verlenen in contact met Russischtaligen: te informeren in een specifieke situatie, te onderhandelen, onderzoek te doen, of vastgelopen contacten weer vlot te trekken.
  • Lezingen te houden over bijvoorbeeld zaken doen in Rusland, over de sancties van het Westen jegens Rusland.
  • Russische les te geven: Training Russische spreekvaardigheid
  • Beëdigde vertalingen Russisch te maken.

Internationale dienstverlening: Russisch bedrijfsleven

Russian Culture, Communication & Mediation wijst u op bepaalde aspecten binnen het Russische bedrijfsleven die belang zijn voor een succesvolle samenwerking. Ik observeer veel tijdens tolkopdrachten en kan desgewenst meehelpen denken over een strategie van aanpak. Ook kan ik praktische tips ter plaatse geven over typisch Russische gebruiken of mogelijke aandachtspunten.

Internationale dienstverlening: Zaken doen in Rusland

Het maken van afspraken gaat bijvoorbeeld meestal net wat anders dan wij gewend zijn. Het opstarten van een nieuw geïntroduceerde, complexe machine kan heel anders gaan in Rusland, waardoor u mogelijk nog lang allerlei service moet verlenen na oplevering. Ook het factureren gaat op een andere en voor ons nogal omslachtige manier. Weet u hoe nauw de importformulieren steken als u goederen naar Rusland wilt exporteren? En wist u het belang van stempels? Maakt u al slim gebruik van de Russische autocratie of grote machtsafstand? Met enige kennis van dit soort zaken kunt u veel tijd, geld en frustraties besparen.
Ook indien er tegen het einde van een project nog bepaalde zaken afgehandeld moeten worden, is het mogelijk om Carlijn Ubbens als intermediair in te schakelen.

Lezingen

Wat zijn de Russische zeden, gebruiken en gewoonten in welke situaties? Carlijn Ubbens komt daar graag over vertellen. In haar lezingen schetst zij een algemeen beeld van de Russische cultuur, en laat zij zien hoe West-Europeanen verschillen van Russen. Verder geeft zij praktische adviezen en denkt ze met u mee. Ook geeft zij geregeld lezingen over de Westerse sancties jegens Rusland voor het Nederland-Rusland centrum.

Internationale dienstverlening: Op maat gesneden advies

Carlijn Ubbens weet als geen ander hoe u succesvol kunt samenwerken met Russen. In grote tegenstelling tot wat er in het Westen vaak gedacht wordt, zijn Russen over het algemeen aardige, gastvrije mensen, met een grote interesse in en respect voor westerlingen. Het is ook net hoe je de andere persoon benadert!

U kunt altijd contact met ons opnemen en uw specifieke vragen met betrekking tot uw Russische partner aan haar voorleggen. Carlijn Ubbens wil u graag assisteren door te observeren, analyseren, informeren, oplossingsgericht te handelen en contacten te leggen met als doel een goede samenwerking.

Kwaliteit en kosten

Carlijn Ubbens is deels werkzaam in Moskou, waar ze voor het Russische bedrijfsleven werkt.
Offerte
U kunt bij Russian Culture, Communication & Mediation snel en eenvoudig een vrijblijvende offerte aanvragen. De algemene voorwaarden van het Nederlands Genootschap voor Tolken en Vertalers (NGTV) zijn van toepassing.
Voordelen van Russian Culture, Communication & Mediation
-Is zeer goed op de hoogte van culturele verschillen tussen Nederland, België en Rusland, o.a. vanwege werk- en woonervaring en sociologisch onderzoek.
-Heeft ervaring met opdrachten voor zakelijke, internationale, juridische, (non)gouvernementele en culturele organisaties
-Heeft ervaring met de Russische bureaucratie
-Van oorsprong Nederlandse, deels werkzaam in Rusland
-Prettige samenwerking

Internationale dienstverlening: Interculturele communicatie

Tijdens tolkopdrachten in haar studententijd raakte Carlijn Ubbens gefascineerd door Russische mensen, hun cultuur en mentaliteit. Ze constateerde dat Russen en Nederlanders op een verschillende manier met dezelfde informatie om kunnen gaan en besloot daardoor Interculturele Communicatie te gaan studeren. Ze deed een cultureel waardenonderzoek met behulp van sociologische enquêtes van de wetenschappers Geert Hofstede en Michael Bond bij diverse universiteiten in Sint-Petersburg en Moermansk. Carlijn Ubbens studeerde af op Interculturele verschillen tussen Nederlanders en Russen.

Hoe omgaan met Russische inefficiënties?

Door deze studie naar culturele verschillen, door haar ervaring in het Russische bedrijfsleven en in de culturele sector, door de gesprekken die ze voerde en voert met Nederlandse zakenlieden in Rusland in de meest uiteenlopende sectoren, heeft ze een goed beeld van de mogelijke inefficiënties die op kunnen treden in het contact met een Russische partner. Een aantal ondoelmatigheden hoort nu eenmaal bij de Russische bureaucratie. Er is echter ook leed dat voorkomen kan worden. Begint u aan een nieuw project in Rusland? Carlijn Ubbens wil u hier graag bij assisteren door te observeren, analyseren, informeren, oplossingsgericht te handelen en contacten te leggen met als doel een betere samenwerking.

Carlijn Ubbens is deels werkzaam in Moskou. Ze is bestuurslid van de Stichting Vrienden van Sint-Petersburg in Den Haag.