Internationale dienstverlening

Consultancy Rusland

Internationale dienstverlening en consultancy Rusland

Met onze kennis van de Russische taal en cultuur en onze brede werkervaring gebruiken we deze vaardigheden ook in andere vakgebieden, zoals:

  • Advies en begeleiding voor succesvol zakendoen in Rusland en samenwerken met Russen.
  • Het geven van Lezingen over Rusland te houden over bijvoorbeeld zaken doen in Rusland, of over de sancties van het Westen jegens Rusland.
  • Het geven van advies op maat in contact met Russischtaligen: te informeren in een specifieke situatie, te onderhandelen, onderzoek te doen, of vastgelopen contacten weer vlot te trekken.

En daarnaast kunt u bij ons terecht voor:

Russisch bedrijfsleven

Russian Culture, Communication & Mediation wijst u op bepaalde aspecten binnen het Russische bedrijfsleven die belang zijn voor een succesvolle samenwerking. Ik observeer veel tijdens tolkopdrachten en kan desgewenst meehelpen denken over een strategie van aanpak. Ook kan ik praktische tips ter plaatse geven over typisch Russische gebruiken of mogelijke aandachtspunten.

Zaken doen in Rusland

Het maken van afspraken gaat bijvoorbeeld meestal net wat anders dan wij gewend zijn. Het opstarten van een nieuw geïntroduceerde, complexe machine kan heel anders gaan in Rusland, waardoor u mogelijk nog lang allerlei service moet verlenen na oplevering. Ook het factureren gaat op een andere en voor ons nogal omslachtige manier. Weet u hoe nauw de importformulieren steken als u goederen naar Rusland wilt exporteren? En wist u het belang van stempels? Maakt u al slim gebruik van de Russische autocratie of grote machtsafstand? Met enige kennis van dit soort zaken kunt u veel tijd, geld en frustraties besparen.

Ook indien er tegen het einde van een project nog bepaalde zaken afgehandeld moeten worden, is het mogelijk om Carlijn Ubbens als intermediair in te schakelen.

Ze is bestuurslid van de Stichting Vrienden van Sint-Petersburg in Den Haag.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.