mediation kosten

Mediation kosten

Mediation kosten

Mediation is meestal veel goedkoper en verloopt veel sneller dan een gerechtelijke procedure.

In de praktijk duurt een mediation traject gemiddeld 8 uur, verdeeld over een aantal gesprekken. De partijen die een mediator inschakelen betalen die kosten gezamenlijk. Meestal worden deze mediation kosten gelijk verdeeld, maar de partijen kunnen onderling natuurlijk tot een andere oplossing komen. Wilt u meer weten, neem dan vrijblijvend contact met ons op: 06-23935943.

Voor het mediation traject begint, maakt u afspraken over de kosten en de verdeling daarvan. Ook wanneer mediation mislukt, moeten de gemaakte kosten aan de mediator worden betaald.

Intake gesprek mediator

Neem contact met ons op voor een gratis intake gesprek. Desgewenst kan ik ook tijdens het eerste gesprek een inschatting maken van de uiteindelijke kosten.

Rechtsbijstandsverzekering

Heeft u een rechtsbijstandsverzekering? Kijk dan uw polis na. De meeste verzekeringen vergoeden tegenwoordig de kosten van de mediation.

Gesubsidieerde mediation

Als u beneden een bepaalde inkomensgrens valt, komt u in aanmerking voor een bijdrage in de kosten voor mediation. In co-mediation kan ik een aanvraag hiervoor doen bij de Raad voor Rechtsbijstand (dit heet: een toevoeging aanvragen). De Raad kent alleen een bijdrage toe, als het om een serieus conflict gaat.

Hoe kan ik u helpen? 

Heeft u vragen of wilt u eens met mij in gesprek neem dan contact op via +316 2393 5943.  Ook kunt u mij een email zenden naar: info@carlijnubbens.nl.